Nema na zalihama
Bademi se preporučuju u slučaju konstipacije, poremećaja u radu disajnih organa, kašlja, srčanih tegoba, anemije, impotencije i šećerne bolesti. Upotreba badema pomaže i u nezi kose, kože i zuba.Bademi su dobar izvor vitamina E, kalcijuma, fosfora, gvožđa i magnezijuma. Sadrži i cink, selen, bakar i nijacin. U odnosu na ostale orašaste plodove badem je jedan od najhranljivijih.
Hrskavi listići badema koriste se za posipanje preko kolača i kao dodatak musliju. Bademi se mogu jesti sirovi ili pečeni. Mogu se dodavati salatama i jelima, a bedemovo mleko je takođe odlična namirnica. Najbolje ih je jesti na prazan stomak kako bi se obezbedila što bolja apsorpcija hranljivih sastojaka.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 2407KJ/575kcal |
Masti: | 49.42g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 3.73g |
Ugljeni hidrati: | 9.47g |
od kojih šećeri: | 3.8g |
Proteini: | 21.22g |
Vlakna: | 12.2g |
So: | 0g |
Recenzije
Još nema komentara.