2 na zalihama
Azuki je sitan, kompaktan crveni pasulj. Njegova postojbina je Kina gde se i danas tradicionalno koristi kao hrana i lek. Slađi je od ostalih mahunarki, a prirodni je izvor kalijuma, fosfora, gvožđa i magnezijuma. Po vitaminskom sastavu azuki je sličan ostalim mahunarkama i sadrži vitamine B grupe.
Pre kuvanja preporucuje se natapanje azuki pasulja u vodi u trajanju od 3 sata.Priprema se samostalno ili u kombinaciji sa povrcem i zitaricama.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 1377KJ/329kcal |
Masti: | 0.5g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 0g |
Ugljeni hidrati: | 50g |
od kojih šećeri: | 2.35g |
Proteini: | 20g |
Vlakna: | 13g |
So: | 0g |
Recenzije
Još nema komentara.