Nema na zalihama
Kao lekoviti deo biljke koristi se : Osušen plod (Anisi fructus)
Upotreba : Kao sredstvo za iskašljavanje, olakšanje varenja, olakšanje eliminacije gasova, ublaženje grčeva u pedijatriji. Ulazi u sastav mnogih čajnih mešavina. Novija istraživanja ukazuju na antimikotično dejstvo etarskog ulja
Koristi se i: U industriji hrane i alkoholnih pića kao korigens ukusa i mirisa
Način pripreme i upotrebe čaja : Jednu kafenu kašičicu usitnjenog ploda anisa preliti sa 200 ml ključale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 10-15 min. Procediti i piti tri puta dnevno po pola šolje čaja.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | |
Masti: | |
od kojih zasićene masne kiseline: | |
Ugljeni hidrati: | |
od kojih šećeri: | |
Proteini: | |
Vlakna: | |
So: |
Recenzije
Još nema komentara.