Nema na zalihama
Goveđi želatin je veoma povoljan za naš organizam. Dobija se preradom vezivnog tkiva krupne rogate stoke: tetiva, kostiju i hrskavica. To je, u stvari kolagen u najčistijem obliku.Govedji želatin sadrži dragoceni prolin, glicin i brojne proteine i zbog toga ima fenomenalan uticaj na naše zdravlje. Kombinacija ovih materija znači da je goveđi želatin za hrskavicu kolena veoma dobar prirodni lek. On ima pozitivan uticaj i na tetive, mišiće, kožu, kosti, kosu i nokte.Skelet je jedan od najvažnijih organa našeg tela i nauka smatra da se po kostima vidi naše celokupno zdravstveno stanje.Ukoliko želite da izbegnete lomove kostiju ili, ukoliko je do njih došlo, da ih zalečite, pijte svakog dana jednu šolju goveđeg želatina kako bi one ojačale.Osim što je bogat kalcijumom, on sadrži i dragoceni vitamin D koji povećava gustinu kostiju i njihov kvalitet .Pored toga, znatno ćete smanjiti mogućnost za dobijanje artritisa, a kada su u pitanju prirodni lekovi za osteoporozu on daje fenomenalne rezultate.Utice na elasticnost krvnih sudova,za odrzavanje nivoa kolagena u organizmu,za negovanje koze i jacanje noktiju i kose.
Recept za obnavljanje ” podmazivanja” zglobova:Uveče, u 100 ml hladne vode iz frižidera sipati 5 gr. želatina (dve ravne kašičice). Promešati i ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi. U toku noći, želatin nabubri i pretvori se u žele.Ujutru, na prazan stomak treba popiti ovu smesu. Zarad prijatnijeg ukusa može se dodati jogurt, voda sa medom ili sok. Ovo treba uzimati mesec dana i onda napraviti pauzu od 6 meseci.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 1510KJ/360kcal |
Masti: | 0.4g |
od kojih zasićene masne kiseline: | |
Ugljeni hidrati: | 0.7g |
od kojih šećeri: | |
Proteini: | 87.2g |
Vlakna: | |
So: |
Recenzije
Još nema komentara.