Himalajska so je veoma korisna i smatra se jednom od najčistijih soli na planeti. Nastala je pre više miliona godina isušivanjem prvobitnog mora. Potpuno je prirodna. Kada se rastvori u vodi ovaj kristalni rastvor se koristi kao izvor energije. U starim vremenima kristalnu himalajsku so su nazivali i kraljevskom soli, jer je bila rezervisana samo za članove kraljevske porodice.Boja, odnosno nijansa, himalajske soli zavisi od mesta iskopa a može varirati od bele do tamno crvene. U starim vremenima, kristalnu so su nazivali kraljevskom jer je bila rezervisana za članove kraljevske porodice. Himalajska kristalna so potiče iz pradavnog mora. Taložila se na dubini od 400-600 m gde je ostala zaštićena hiljadama godina od svih okolnih uticaja i zagađenja. So je kristalizirala i pretvorila se u ružičaste gromade iz kojih se danas najkvalitetnija, najčistija prirodna so na Zemlji. U himalajskoj kristalnoj soli prisutno je 84. mikroelemenata koi se lako apsorbuju na ćelijskom nivou. Bogata je različitim mineralima što se vidi po toploj ružičastoj boji himalajske kristalne soli.
Himalajska kristalna so se nalazi u vrhunskim gurmanskim receptima iz celog sveta.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | <0,1KJ/<0,1kcal |
Masti: | <0.1g |
od kojih zasićene masne kiseline: | <0.1g |
Ugljeni hidrati: | <0.1g |
od kojih šećeri: | <0.1g |
Proteini: | <0.1g |
Vlakna: | |
So: | 99.8g |
Recenzije
Još nema komentara.