Nema na zalihama
Seme koprive je specifičnog ukusa. Može lako da zameni mak ili mleveno laneno seme u receptima za krekere, ovsene kolače, hleb. Takođe je dobar za zamenu seckanih oraha u salatama.Seme koprive je dovoljno da uzimate 1-2 kašičice na dan (bez preterivanja), možete umešanu u jogurt ili smuti. Nije za mešanje sa tečnostima (čaj, sok), jer ostaje pri vrhu, što otežava pijenje istih. Može se koristiti i samleveno u blenderu uz dodatak putera od badema ili kikirikija. Domaći pčelari rado mešaju koprivino seme u med i reklamiraju ga kao sredstvo protiv anemije.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | |
Masti: | |
od kojih zasićene masne kiseline: | |
Ugljeni hidrati: | |
od kojih šećeri: | |
Proteini: | |
Vlakna: | |
So: |
Recenzije
Još nema komentara.