1 na zalihama
Marcipan je masa napravljena od mlevenih badema i šećera. Koristi se u poslastičarstvu za oblaganje torti, kolača… Marcipanom se pune najfinije praline. Ima strukturu koja se lako oblikuje, pa se često upotrebljava za pravljenje različitih jestivih predmeta i ukrasa. Nekada davno, marcipan je bio vrlo skup, ekstravagantan slatkiš i smatralo se da ima svojstva afrodizijaka. Marcipan nije više skup, ali i dalje pleni svojim prefinjenim ukusom.
Zentis marcipan masa je smesa koja se koristi za pravljenje kolača, torti, bombona, medenjaka i drugih slatkiša. Veoma se lako oblikuje i može se obojiti bojom za kolače, pa se koristi i za dekoraciju torti umesto fondana.Uz malo mašte – na bezbroj načina! Evo nekih: marcipanom napuniti suve šljive ili urme, pa ih umakati u rastopljenu čokoladu,mogu se praviti kuglice od marcipana i valjati u rastopljenu čokoladu ili kakao, napraviti štanglice u boji pa jedan kraj umočiti u rastopljenu čokoladu, napraviti ofarbane voćkice ili životinjice…
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 1951KJ/468kcal |
Masti: | 28g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 2.5g |
Ugljeni hidrati: | 37g |
od kojih šećeri: | 37g |
Proteini: | 11g |
Vlakna: | |
So: | <0.01g |
Recenzije
Još nema komentara.