Miso pasta se preporučuje:
– za pravilan metabolizam jer je bogata mineralima
– za poboljšanje varenja jer sadrži žive enzime, koji direktno pomažu u procesu varenja hrane i podstiču lučenje sokova u želucu (proteini životinjskog porekla prouzrokuju truljenje i kiselost a miso neutrališe i eliminiše te posledice)
– za izdržljivost jer sadrži velike količine glukoze koja nam daje energiju, a zimi sprečava osećaj hladnoće
– za srčana oboljenja jer miso sadrži linoleinsku kiselinu i lecitin koji rastvaraju holesterol u krvi, veoma je korisna u sprečavanju arterioskleroze i visokog krvnog pritiska
– za uspostavljanje hormonalne ravnoteže kod žena
– za sprečavanje osteoporoze
– za sprečavanje alergija
– pušačima se preporučuje za ublažavanje loših efekata pušenja
– za lepotu jer hrani kožu koja dobija gipkost i svežinu
– miso je sposoban da se ugradi u radioaktivne supstance i da ih eliminiše iz organizma putem stolice, miso štiti od raka
Miso sadrži enzime i latobacile nastale u procesu višegodišnje prirodne fermentacije, a koji omogućavaju bolje lučenje sokova u želucu, lakše varenje i veću iskorišćenost hranjivih materija. Miso sprečava truljenje, gasove, loše varenje hrane i na taj način sprečava razvoj kiselosti organizma.
Upotreba: kašićicu miso paste rastopiti u malo supe i sipati nazad u sud na kraju kuvanja.
Recenzije
Još nema komentara.