Nema na zalihama
Ponekad ga nazivaju i biljnim mesom, a on zapravo i jeste odlična zamena za hranu životinjskog porekla. To ga čini pogodnim za ishranu sportista, dece svih uzrasta i svih onih ljudi koji vode život pun aktivnosti uz veliki utrošak energije.
Seitan se dobija odvajanjem glutena iz integralnog pšeničnog brašna, odnosno ispiranjem skroba i mekinja. Veoma je bogat belančevinama, kalcijumom i vitaminima B grupe. Seitan možete napraviti i sami ali ovaj postupak zahteva nešto više vremena.
Dovoljno je da prženi seitan ubacite u neko jelo od povrća ili da ga poslužite kao prilog.
On je takođe idealna šnicla sa kojom možete napraviti ukusan i hranljiv sendvič.Sejtan je prijatnog ukusa, dobro se kombinuje sa ostalim namirnicama i može se koristiti u pripremi odrezaka, ćufti, đuveča i sarmica. Može se dodavati supama, prženim jelima, salatama, prelivima.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 1000KJ/239kcal |
Masti: | 4.3% |
od kojih zasićene masne kiseline: | |
Ugljeni hidrati: | 24.8% |
od kojih šećeri: | |
Proteini: | 23.7% |
Vlakna: | |
So: |
Recenzije
Još nema komentara.