Nema na zalihama
Mungo je kompaktan, sitan zeleni pasulj i prirodni je izvor kalijuma, fosfora, magnezijuma kao i vitamina B grupe. Lako i brzo se kuva i priprema u obliku pirea i kaša. Pre pripreme poželjno ga je potopiti u vodu i ostaviti da odstoji. Zbog lakše svarljivosti preporučuje se upotreba uz dodatak karminativnih začina (nana, kim, majoran, lovor). Od mungo pasulja se mogu praviti klice.
Od mungo pasulja mogu se praviti sveze klice.Mozu se praviti kase,pirei i variva.zbog lakse svarljivosti preporucuje se upotreba zacina: nane,kima,majorana,lovora..
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 1453KJ/347kcal |
Masti: | 1g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 0.3g |
Ugljeni hidrati: | 46g |
od kojih šećeri: | 6g |
Proteini: | 24g |
Vlakna: | 16g |
So: | 0g |
Recenzije
Još nema komentara.