6 na zalihama
Fruktoza ili voćni šećer koji se nalazi u voću i medu, koristi se kao zaslađivač za pripremu svih vrsta poslastica. Ne dovodi do naglog skoka šećera u krvi, te je pogodna za ishranu dijabetičara.Slađa je od saharoze 1.5 puta, pa se prilikom upotrebe stavlja u manjim količinama. Iz ovog razloga preporučuje se i svima koji vode računa o energetskom unosu, odnosno osobama na redukcionim dijetama. Nutricionisti fruktozu smatraju hranljivom materijom, preporučljivom pre jela ili u slučaju dužeg fizičkog opterećenja.
Fruktoza ili voćni šećer koji se nalazi u voću i medu, koristi se kao zaslađivač za pripremu svih vrsta poslastica. Ne dovodi do naglog skoka šećera u krvi, te je pogodna za ishranu dijabetičara.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 1700KJ/400kcal |
Masti: | 0g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 0g |
Ugljeni hidrati: | 100g |
od kojih šećeri: | 100g |
Proteini: | 0g |
Vlakna: | |
So: | 0g |
Recenzije
Još nema komentara.