Nema na zalihama
Aronija kao lek ima niz prednosti, pre svega, zahvaljujući svom antioksidativnom, protiv-upalnom i antibakterijskom dejstvu. Poznata kao ''super-namirnica'', aronija može da se koristi za poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja i za sprečavanje rizika od nastanka mnogih bolesti.
Kandiranu aronija je najbolje konzumirati za doručak uz pahuljice kako bismo povećali energetsku vrednost obroka. Može se dodavati u kolače, mafine ili se mešati sa koštunjavim voćem, čime dobijamo zdravu i ukusnu užinu.Kandirano voće je zaslađeno šećernim sirupom i nije preporučljivo za ishranu dijabetičara.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 1269KJ/299kcal |
Masti: | 1g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 0g |
Ugljeni hidrati: | 70g |
od kojih šećeri: | 67g |
Proteini: | 1.1g |
Vlakna: | 32g |
So: | 0g |
Recenzije
Još nema komentara.