Nema na zalihama
Integralno heljdino brašno jako je bogato biljnim vlaknima ,povoljno utiče na rešavanje probleme opstipacije. Ovo brašno bogato je cinkom,gvožđem i magnezijumom. Heljdino brašno je bez glutena i pogodno je za osobe alergične na gluten.
Heljdino brašno najbolje je koristiti u mešavinama brašna(ražano,sojino,pšenično,kukuruzno).Preporučuje se da heljdino brašno čini 1/3 mešavine. Od ove mešavine može se praviti hleb,palačinke ,uštipci,pite,razljevuše .
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 383kcal |
Masti: | 2,9g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 1,2g |
Ugljeni hidrati: | 62,2g |
od kojih šećeri: | 2,4g |
Proteini: | 10,4g |
Vlakna: | 9,6g |
So: | 0,01g |
Recenzije
Još nema komentara.