Osnovna karakteristika suvog pivskog kvasca je podizanje ukupnog imuniteta ljudskog organizma.U sastavu je skoro svih preparata koji se koriste za regulsanje telesne težine u cilju smanjenja telesne težine (umesto jednog obroka), povećanje (pre svakog obroka). Upotrebom suvog pivskog kvasca dobija se optimalna telesna težina. Koristi se naročito tokom perioda posta.Optimalan je za sve oblike vegeterijanske ishrane.Pomaže kod dijabetesa jer smanjuje nivo šećera u krvi.Zbog visokog sadržaja holina poboljšava funkciju jetre i pomaže otklanjanju smetnji izazvanih bolestima jetre.–Koristan u prevenciji arteroskleroze, aritmije i drugih srčanih obolenja i obolenja krvnih sudova, pa se posebno preporučuje osobama u rizičnim godinama. Preporučuje se za lečenje kod upale srčane kese. Dobar za poboljšanje krvne slike.Treba ga redovno davati deci jer pozitivno utiče na fizički i mentalni razvoj, zbog visokog sadržaja fosfora koji pospešuje inteligenciju. Stimuliše apetit kod dece koja ga nemaju. Pomaže digestivne funkcije. Retko ko oseća težinu u stomaku ili mučninu ako redovno uzima pivski kvasac. Veoma je koristan protiv konstipacije (zatvora) jer pospešuje rad creva. Izvrstan je protiv stresa zbog velike količine B vitamina koji su neophodni za dobru ravnotežu ukupnog neurovegetativnog sistema. Suvi pivski kvasac je prirodni antibiotik, kontroliše bakterije koje bi mogle da budu štetne po organizam (stafilokoke, salmonella), a istovremeno podstiče učinak bakterija koristan zq dobar rad creva. Preporučuje se u trudnoći jer ima preventivno svojstvo protiv anemije, smanjuje rizik od ranijeg porođaja, a zbog prisustva folne kiseline pospešuje razvoj i zdravlje buduće bebe Upotrebljava se i kao jelo i kao dodatak za kozmetičke maske, za kratko vreme čini kožu čvrstom i blistavom. Pomaže da akne brzo nestanu, a vrlo je efikasan kod ekcema, upala i infekcija kože.Preporučuje se kod očih obolenja.
Razmutiti u čaši vode, soka ili jogurta u količini 15 – 20 grama, za odrasle (2 supene kašike) i 10 grama za decu (kafena kašika).Koristi se u redovnoj ishrani kao dopuna namirnicama deficitarnim vitaminima grupe B i proteinima, može se dodati u supu, čorbu, drugo jelo, a prema uputstvu o količini.Ova doza koristi se 6-8 nedelja, a zatim se pravi pauza od 4 nedelje, da bi se ciklus posle toga nastavio.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 1547,6KJ/369,9kcal |
Masti: | 3g |
od kojih zasićene masne kiseline: | |
Ugljeni hidrati: | 27.56g |
od kojih šećeri: | |
Proteini: | 45g |
Vlakna: | |
So: |
Recenzije
Još nema komentara.