2 na zalihama
Brašno od leblebije se dobija mlevenjem proprženog zrna nauta (leblebije) i spada u bezglutenska brašna. Sadrži hranljive materije (proteine, masti, ugljene hidrate) mineralne soli (gvozđe, kalijum, fosfor, kalcijum,bakar) i vitamine (B1,B2, PP,I C) polisaharide, masno ulje, lecitin, betain, kolin. Bogato je mononezasićenim i polinezasićenim masnim kiselinama.
U ishrani se koristi kao dodatak supama i varivima i kao sredstvo za zgušnjavanje jela umesto zaprške. Jelima daje poseban ukus.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | |
Masti: | 6.9g |
od kojih zasićene masne kiseline: | |
Ugljeni hidrati: | 61g |
od kojih šećeri: | |
Proteini: | 19g |
Vlakna: | |
So: |
Recenzije
Još nema komentara.