20 na zalihama
Proteini su osnovne gradivne materije svakog tkiva u organizmu. Bez proteina nema funkcionisanja nervnog sistema, a ni imuniteta. Surutka se dobija pretvaranjem mleka u sir. Proteini surutke imaju najveću biološku raspoloživost, odnosno najefikasnije dolaze do delova organizma gde su potrebni. Aminokiselinski sastav proteina surutke je najvredniji, u smislu da sadrže najviše amino miselina razgranatog lanca (BCAA), kao i sve esencijalne amino kiseline.Surutka je najbogatiji izvor BCAA, koje se metabolišu u mišićima, te su najvažnije i u periodima treninga, ali i u periodu oporavka. Surutka sadrži amino kiseline leucin i glutamin, koje su najvažnije u izgradnji i rastu mišića. Ukratko, protein surutke čini sportiste i sve one kojima je potrebna dodatna snaga spremnijim i otpornijim.Proteini surutke su ponajvredniji proteini koje možete uneti u svoj organizam.
Ukusan i zdrav međuobrok za posao, trening, školu ili desert u kojem možemo uživati bez griže savesti.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 1508KJ/36kcal |
Masti: | 18g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 7.2g |
Ugljeni hidrati: | 34g |
od kojih šećeri: | 4.4g |
Proteini: | 30g |
Vlakna: | 8.4g |
So: | 0.41g |
Recenzije
Još nema komentara.