4 na zalihama
Heljda testenina je jako prijatnog ukusa i lako se priprema. Heljdu još zovu zimskom namirnicom,jer greje ceo organizam,pa je smim tim ova testenina jako hranljiva i daje osecaj sitosti.
Način pripreme: U 1 litar kipuće slane vode sa malo ulja sipati sadržaj kesice i pustiti da vri 3 minuta, skinuti sa vatre i poklopiti. Posle nekoliko minuta procediti i služiti toplo sa dodacima i prelivom po želji.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 1548KJ/365kcal |
Masti: | 2.7g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 0.6g |
Ugljeni hidrati: | 72.5g |
od kojih šećeri: | 3.4g |
Proteini: | 12.7g |
Vlakna: | 7.4g |
So: | 0.05g |
Recenzije
Još nema komentara.