3 na zalihama
Prirodan proizvod dobijen mlevenjem pogače koja zaostaje nakon izdvajanja ulja iz sirovog neoljuštenog semena lana postupkom hladnog presovanjaUkoliko je laneno brašno redovan sastojak ishrane, može pomoći u očuvanju imuniteta i održavanju normalnog nivoa holesterola u krvi.
Nutricionisti ga preporučuju kao pomoć pri čišćenju krvnih sudova i sprečavanju nastanka proširenih vena.
Ima odličan, orašast ukus i može se koristiti kao delimična ili potpuna zamena za pšenično brašno, u kombinaciji sa drugim vrstama brašna, kod pripreme najrazličitijih vrsta peciva i poslastica. Osim toga, može se dodavati sosovima, čorbama i salatama.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 1505KJ/360kcal |
Masti: | 11.6g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 1.3g |
Ugljeni hidrati: | 14.3g |
od kojih šećeri: | 0.6g |
Proteini: | 39.7g |
Vlakna: | 19.8g |
So: | 0.05g |
Recenzije
Još nema komentara.