3 na zalihama
Listove nori alge pre kuvanja ne treba prati i namakati. Kako bi se povećala njihova probavljivost ipak je neophodno blago ih termički obraditi: uglavnom se tostiraju tako što se svetla strana drži oko 15 cm iznad lagane plinske vatre, ili se peku u pećnici na 150 stepeni (20-30 minuta uz stalno okretanje).Nori alge se upotrebljavaju kao dodatak u pripremi supa, salata, prženog pirinča i naravno sušija.Vrlo su ukusne i samo tostirane. Dovoljno je narezati ih na tanke vrpce.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 787KJ/188kcal |
Masti: | 4.8g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 0g |
Ugljeni hidrati: | 44.3g |
od kojih šećeri: | 0g |
Proteini: | 41.4g |
Vlakna: | |
So: | 0g |
Recenzije
Još nema komentara.