Nema na zalihama
Kakao prah iz organske proizvodnje – prirodan izvor minerala i vitamina. Klasa I.Kakao je sadrži preko 300 aktivnih supstanci kao što su fenil etilamin, serotonin (oba deluju kao antidepresivi), anandamid (doprinosi osećaju radosti i sreće), teobromin i dopamin (oba stimulišu nervni sistem).
Štiti organizam od uticaja slobodnih radikalaPomaže u borbi protiv stresa i depresije Štiti od bolesti srca i krvnih žila
Odličan je izvor gvožđa
Reguliše nivo šećera i holesterola
Podstiče bolje pamćenje i koncentraciju
Smanjuje opasnost od srčanog udara
Pomaže u regulaciji krvnog pritiska
U njemu se nalaze hormoni sreće – serotonin i dopamin
Obiluje omega-6 masnim kiselinama koje hrane mozak
Moze se dodavati u smutije ,dranolu,musli,keks i sl.lomljena zrna se mogu samleti u prah i praviti cokolada ,cokoladni napitci i i dezerti.Zbog kofeina i teobromina preporucujemo upotrebu kakaoa u umerenim kolicinama.posebno u vecernjim satima.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 1430KJ/342kcal |
Masti: | 11g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 6.5g |
Ugljeni hidrati: | 14g |
od kojih šećeri: | 0g |
Proteini: | 24g |
Vlakna: | 45g |
So: | 0.1g |
Recenzije
Još nema komentara.