Nema na zalihama
Maca je iz Kine stigla u Japan u 12 veku,gde je do danas ostala deo tradicije cajne ceremonije.Dobija se finim mlevenjem listova zelenog caja.Maca sadrzi vise kofeinaod obicnog zelenog caja,otprilike kao kafa,a zahvaljujuci supstanci l-teanin podize energiju i opusta bez naglik skokova i padova.Maca ima znato vise antioksidanasa nego klsicno pripremljen zeleni caj. S obzirom da su listovi samleveni koriste se u celosti.
Mača se obično rastvara u nekoj tečnosti – vreloj vodi ili mleku. Tradicionalno se za rastvaranje koristi četkica od bambusa kojom se prah meša dok se ne stvori pena. Takođe može da se dodaje u smutije, šejkove, musli, ovsenu ili čija kašu, pri izradi kolača, sirovih torti, pudinga ili sladoleda, hladnog čaja ili hladnog čaja sa mlekom.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 1193KJ/285kcal |
Masti: | 5.2g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 0.7g |
Ugljeni hidrati: | 21.2g |
od kojih šećeri: | 1.2g |
Proteini: | 24.1g |
Vlakna: | 28.6g |
So: | 0g |
Recenzije
Još nema komentara.