Kakao prah potiče iz Centralne i Južne Amerike još iz vremena Acteka kada se zbog svoje izuzetne vrednosti koristio kao sredstvo placanja.Sirovi kakao prah se pravi od negrejanag kako zrna,pri cemu je temperatura procesa proizvodnje ispod 42C kakp bi se sacuvali svi enzimi i minerali koji su veoma bitni za suvu sirovu hranu.Sirovi kakao ima mnogo izrazeniji ukus i miris od obicnog kakaoa i sasvim mala kolicina omogucava izuzetan „cokoladni dozivljaj“.Nas kakao je sorte Criollo,najkvalitetnije i najredje sorte kakaoa. Sirovi organski kakao prah je vrhunski izvor antioksidanasa i bogat je magnezijumom koji podize zivotnu energiju.Takodje sadrzi u velikoj kolicini sumpor“mineral lepote“.Dovoljna je samo jedna kafena kasicica da bi se obezbedila dnevna potreba za gvozdjem .Sadrži preko 300 hemijskih elemenata i to ga čini jednom od najkompleksnijih namirnica poznate čoveku.
Sirovi organski kakao prah je vrhunski izvor antioksidanasa i bogat je magnezijumom koji podize zivotnu energiju.sadrzi i veliki kolicinu sumpora „minerala lepote“.Dovoljna je jedna kafena kasicica sirovog kakao praha da bi se obezbedila dnevna potreba za gvozdjem .
Recenzije
Još nema komentara.