2 na zalihama
Bademovo brasno nije isto sto i mleveni badem,jer se tokom proizvodnje bademovog brasna iz badema cedjenjem ostranjuje ulje i nakon toga se melju odmasceni ostatci.Na ovaj nacin dobija se fina sirovina koja u odnosu na mleveni badem ima i do 30% vecu nutritivnu vrednost . Bademovo brsno je bogato vitaminom E,magnezijumom,manganom,bakrom i fosforom.
U receptima bademovo brasno se koristi kao zamena za belo brasno jer ima manje ugljenih hidrata,a vise zdravih masi . Populrno je kod keto i paleo dijeta,ali i kod svih koji vode racuna o zdravoj ishrani. Bademovo brasno ne sadrzi gluten .Moze se koristiti u kombinaciji sa jogurtom ,mlekom,vodom,moze se dodati u musli,mafine ,smuti,testa,palacinke,proteinske poslastice.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 2552KJ/610kcal |
Masti: | 54g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 4g |
Ugljeni hidrati: | 21.2g |
od kojih šećeri: | 4.3g |
Proteini: | 10g |
Vlakna: | |
So: | 0.005g |
Recenzije
Još nema komentara.