18 na zalihama
Ovo ulje je izuzetno prijatne arome i ukusa. Za razliku od ostalih vrsta ulja na Palminom ulju se moze prziti hrana i po nekoliko puta, bez stavaranja kancerogenih materija .Rafinisano palmino ulje ima visoku tačku dimljenja, ne zahteva hidrogenaciju da bi zadržalo stabilnost, te je potpuno lišeno transmasnih kiselina. To ga čini odličnim za pripremu kuvane i pržene hrane. Palmino ulje jedino je ulje koje ima savršen odnos tokoferola i tokotrienola (dva oblika vitamina E). U njemu ima 13 puta više karotena (A vitamina), nego u šargarepi, što ga čini jednim od najboljih izvora ovog vitamina.
Palmino ulje – pogodno za pripremu svih prženih i pečenih jela. Pogodno za višestruko korišćenje! Neutralnog mirisa i ukusa.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 3700KJ/900kcal |
Masti: | 100g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 45.3g |
Ugljeni hidrati: | 0g |
od kojih šećeri: | |
Proteini: | 0g |
Vlakna: | |
So: |
Recenzije
Još nema komentara.