Nema na zalihama
Tapioka dobija se od duguljastog korena biljke kasava koja raste u Brazilu i Indiji
-sadrži do 80% lako svarljivog skroba koji podstice rast dobrih bakterija u crevima.Ima nizak GI te je savrsena za dijabeticare.
Snizava holesterol,smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti,regulise probavu i posdtice mrsavljenje,bez ukusa je i mirisa.Sadrzi vitamun B,kalcijum,magnezijum,cink,mangan,gvozdje.
Tapioka se najcesce koristi kao dodatak hlebu i pecivima.Ne sadrzi gluten,pa samim tim ima siru primenu u kulinarstvu.Poboljsava teksturu i vlagu testa.Savrseno za pripremu prirodnih pudinga.Osim u prehrambene, koristi se i u kozmeticke svrhe (njega koze , razne maske za lice).
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 10501,8KJ/357,58kcal |
Masti: | 0g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 0g |
Ugljeni hidrati: | 88.7g |
od kojih šećeri: | 3.3g |
Proteini: | 0.2g |
Vlakna: | 1g |
So: | 0g |
Recenzije
Još nema komentara.