6 na zalihama
Uputstvo za pripremu:Prvo sipati suve sastojke, blago ih izmešati, pa dodavati postepeno vodu dok testo ne bude glatke i mekane strukture, kao kod zamesa za proju. Potom dobijeno testo izliti u prethodno premazan kalup ili tepsiju sa dubljim ivicama i ostaviti na toplom mestu 40 min da naraste. Zagrejati rernu na 230°C i staviti hleb oko 30 min da se peče, dok se ne dobije korica zlatno-žute boje.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 1637,16KJ/389,8kcal |
Masti: | 4.2g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 0.7g |
Ugljeni hidrati: | 73g |
od kojih šećeri: | 0g |
Proteini: | 11g |
Vlakna: | 8g |
So: | 0.005g |
Recenzije
Još nema komentara.