17 na zalihama
Sirova heljda Slavuj proizvodi se u Kursku, poljoprivrednoj i ekološki čistoj oblasti Rusije. Heljda je Slavujev primarni proizvod. Zelena heljda, za razliku od smeđe, nije termički obrađena. Takvo, neobrađeno zrno, sadrži 3% više korisnih mikro i makroelemenata i vitamina od proparene (propržene) heljde. Nežna mehanička obrada ne oštećuje jedra zrna, zbog toga je ceo spektar vitamina i minerala (u sirovom stanju) u potpunosti sačuvan. Zelena heljda ima mekan orašasti ukus i može se konzumirati kuvana ili pripremljena na pari.
„Zimska zitarica“ odlicna za pripremu kasa za celu porodicu.Zrno heljde moze se i samleti i od njega praviti hlebove i peciva.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 1536KJ/367kcal |
Masti: | 3.1g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 0.42g |
Ugljeni hidrati: | 71g |
od kojih šećeri: | <1g |
Proteini: | 12.7g |
Vlakna: | 9.1g |
So: | <0.01g |
Recenzije
Još nema komentara.