4.14 na zalihama
Makadamija ima izvesnu primenu u kulinarstvu. Može se jesti sirova ili pečena.Dragocen je izvor visokokvalitetnih masti, zbog čega treba da bude deo svakodnevne ishrane. Voće se uspešno može dodati u različite poslastice i musli. Kombinacija od sitnog sira sa makadamijom je uživanje za sva čula. Makadamija je vrlo pogodna kao dodatak proteinskim čokoladicama ili za samostalnu konzumaciju. Nekoliko komada voća je čudesan način da se izborite sa glađu, koji Vas obuzima između obroka.Ukoliko primenjujete dijetu ograničite unos ovog voća na 40 g dnevno. Možete ga dodati u povrće kuvano na pari za salate i sosove, kao i kao zamenu za brašno u desertima. Makadamija se odlično kombinuje sa belom čokoladom.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 720kcal |
Masti: | 76g |
od kojih zasićene masne kiseline: | |
Ugljeni hidrati: | 4.6g |
od kojih šećeri: | |
Proteini: | 8g |
Vlakna: | 8.6g |
So: |
Recenzije
Još nema komentara.