31.542 na zalihama
Pirinač dugog zrna kojem su na temperaturi od 60 C dodati vitamini A i D. Žućkaste je boje koja tokom kuvanja nestaje. Ovaj pirinač ima karakterističan ali blag ukus.Vitaminizirani pirinač je još jedna vrsta pirinča o kojoj se malo zna. Ovaj pirinač bogat je mineralima, naročito fosforom i kalijumom,a sadrži i magnezijum, kalcijum, mangan, gvozdje, cink i bakar. Od vitamina najviše ima vitamina E, kao i sve vitamine B kompleksa.
Koristi se u svakodnevnoj ishrani za pripremu slanih i slatkih jela, više u zimskom periodu jer greje organizam.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 1534KJ/362kcal |
Masti: | 14.4g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 0.3g |
Ugljeni hidrati: | 79g |
od kojih šećeri: | 0g |
Proteini: | 8.2g |
Vlakna: | <0.5g |
So: | 0g |
Recenzije
Još nema komentara.