Nema na zalihama
Raž je žitarica poznata u narodu kao "lekar sa polja". Stalnom upotrebom u ishrani pospešuje se rad creva i izbacivanje nečistoća iz organizma. Dobra je za preventivu kostobolje i bolesti debelog creva. Za one koji žele da oslabe ražana testenina može biti osnova svakodnevnog obroka, zato jer raž normalizuje metabolizam čiji je poremećaj često uzrok gojaznosti.
Način pripreme: U 1l kipuće vode sa malo ulja sipati sadržaj kesice i pustiti da vri 3 minuta. Skinuti sa vatre i poklopiti. Posle nekoliko minuta procediti i služiti toplo sa dodacima i prelivom po želji.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 1550KJ/363kcal |
Masti: | 2.6g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 0.7g |
Ugljeni hidrati: | 73.5g |
od kojih šećeri: | 3.5g |
Proteini: | 12.0g |
Vlakna: | 7.3g |
So: |
Recenzije
Još nema komentara.