5 na zalihama
Pomesajte 1/2 l vode, 1 kasicicu morske soli i pola kasicice karija.Dodajte jednu supenu kasiku maslaca ili gi pitera i 1 list lovora, a zatim dobro izmesajte. Ocistite i operite organski basmati prinac i umesajte ga u pripremljenu tecnost. Poklopite i kuvajte 10 min, bez mesanja. Zatim ga skinite sa vatre i ostavite ga poklopljenog jos 10 minuta, bez mesanja. Može se kuvati u vodi sa dodatkom soli, karija, maslaca ili gi putera, i lista lovora kako bi se postigao bogat ukus. Kuvajte ga lagano, bez mešanja, i rezultat će biti suvo, nelepljivo zrno pirinča koje se lako može kombinovati sa različitim jelima kao prilog
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 1548kj/370kcal |
Masti: | 2,9g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 0,6g |
Ugljeni hidrati: | 73,8g |
od kojih šećeri: | 1g |
Proteini: | 7,9g |
Vlakna: | 3,5g |
So: | 0g |