Dobijen 100% od najkvalitetnijeg dela kore cejlonskog cimeta, koji se retko koristi za proizvodnju cimeta u prahu. Sadržaj eteričnih ulja oko 3 puta veći od standardnog organskog cejlonskog cimeta. Cejlonski cimet je milenijumima star začin za koji kažu da je pokrenuo hiljade brodova, zbog svoje izuzetno specifične arome. Poznat i kao pravi cimet (true cinammon), gaji se i proizvodi samo na nekoliko mesta u svetu, ali najkvalitetniji i najcenjeniji dolazi isključivo sa Šri Lanke. Reguliše nivo šećera u krvi i insulinsku rezistenciju. Reguliše holesterol u krvi kao i pritisak. Štiti želudac i creva od oštećenja uključujući i čir na želucu. Antioksidativni potencijal vašeg organizma (što znači manje slobodnih radikala, što znači manji rizik od nastanka bilo koje hronične bolesti). Pomaže organizmu da zaštiti od velikog broja bakterija uključujući ešerihiju, kandidu i razne viruse i parazite. Pomaže kod gubitka viška kilograma. Pun je vlakana, kalcijuma i mangana. Olakšava kod žena menstrualne bolove i reguliše ciklus. Održava normalno varenje i pomaže kod disajnih puteva. Organski cimet u prahu se smatra najkvalitetnijim na svetu, kako zbog svog ukusa i arome, tako i zbog činjenice da ima znatno niži sadržaj kumarina od drugih sorti cimeta, samo 0,004%. Druge sorte (Kasija, ili običan cimet), sadrže i do 1% kumarina. Kumarin je za nas toksično jedinjenje, koje, kada se unese u velikim količinama, može biti štetno za jetru i bubrege
Dozvoljen unos je jedna kašika (5g) dnevno u kombinaciji sa toplim mlekom, čajem, smutijem ili raznim kašama. Koristi se i kao dodatak late kafi u hladnom ili toplom obliku. Ide odlicno i uz med i uz razne kolače i poslastice.