183 na zalihama
Sveže isceđen kokosov nektar ili „sok” prirodno obiluje makro i mikroelemenatima koji sadrže minerale i vitamine: kalijum, magnezijum, cink, gvožđe, kao i dvanaest (12) od suštinskog značaja vitamina kompleksa B i aminokiselina. Zahvaljujući termičkoj preradi, kokosov šećer zadržava hranljive sastojke čak i ako se kasnije koristi u pripremi kolača ili zaslađivanju toplih napitaka. Kokosov šećer sadrži složene ugljene hidrate koji obezbedjuju sporo oslobađanje šećera u krvotok, čime se doboija efekat trajne energije bez uspona i padova, za razliku od tipičnih šećera i zaslađivača koji se nalaze na tržištu. Pročitajte više o hranljivim kvalitetima kokosovog šećera u delu “Strucna literatura”.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 1606KJ/384kcal |
Masti: | 0g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 0g |
Ugljeni hidrati: | 95.01g |
od kojih šećeri: | |
Proteini: | 0.97g |
Vlakna: | |
So: |
Recenzije
Još nema komentara.