Mešavina za belu kafu sa prirodno visokim sadržajem inulina .Divka kafa je prirodna, biljna alternativa klasičnoj kafi, napravljena od pažljivo pržene mešavine ječma (70%) i korena cikorije (30%), bogata inulinom, vlaknom koje pomaže zdravu probavu. Ovaj izuzetni napitak ne sadrži kofein, pa je idealan za one koji žele da uživaju u toplom napitku u bilo koje doba dana – čak i uveče, bez ometanja sna. Divka nastaje prženjem korijena cikorije i ječma. Prženi ječam 70%, prženi koren cikorije 30%.
Sadrži najmanje 40 % ekstrakta topivog u vodi.Bez kofeina – odličan izbor za osobe koje izbegavaju stimulativne napitke. Podržava zdravu probavu – zahvaljujući visokom sadržaju inulina iz cikorije (2–4%). Prirodni izvor antioksidanasa – štiti telo od oksidativnog stresa. Dugotrajan energetski podsticaj – bez naglih skokova energije. Sadrži vitamine, minerale i vlakna – za ukupan balans u organizmu
U 4 dl vode (dovoljno za dva napitka) stavite dve kašike (oko 20 g) Divke, zagrejte dok ne proključa i ostavite da se slegne kavovina. Odlijte pola kuvanog napitka, dodajte mleko i zasladite po želji. Prosečan obrok: 10 g kavovine, voda, 50 ml punomasnog mleka, 5 g šećera. Preporučuje se piti uz dodatak mleka i zaslađena, za što bolji ukus.