13 na zalihama
Služi i kao zamena za šećer jer poseduje slatkost 04:1 u odnosu na standardne šećere.Od koristi je kod zahteva za nisko kalorijskim obrocima i smanjenim unosom ugljenih hidrata. Prijatnog je ukusa i potpuno rastvorljiv. Primenjuje se pri spravljanju raznih vrsta toplih i hladnih obroka, salata, peciva, jogurta kojima daje puniji ukus.
Obrok obogaćuje biljnim vlaknima a hrana ostaje dugo sveža i ukusna. Od koristi je kod zahteva za nisko kalorijskim obrocima i smanjenim unosom ugljenih hidrata.
Osnovni benefiti inulina / prebiotika su:
povećava apsorpciju kalcijuma u organizmu, mineralni sadržaj kosti i gustoću koštane mase
ublažava simptome zapaljenja debelog creva i pozitivno utiče na probavu
kontrola telesne težine usled manjeg ukupnog kalorijskog unosa i većeg osećaja sitosti
pomaže kardiovaskularno zdravlje povećan unos biljnih vlakana deluje na sniženje krvnog pritiska
smanjuje pH vrednosti kiselodti organizma
utiče na bolji imunitet kroz bolju apsorpciju mikronutrijenata u organizmu.
Inulina je rastvorljivo biljno vlakno koje se primenjuje kao sastojak u tečnosti ili pri pripremanju obroka. Dodati sadržaj kesice pri pripremanju vrućih/hladnih napitaka ili obroka, promešati. Lako je rastvorljiv.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 866KJ/214kcal |
Masti: | 0g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 0g |
Ugljeni hidrati: | 10g |
od kojih šećeri: | 10g |
Proteini: | 0g |
Vlakna: | 87g |
So: | 0g |
Recenzije
Još nema komentara.