2 na zalihama
Vrganj ima lekovita svojstva. Sadrži 8 esencijalnih amino-kiselina. Sadrži i veće količine vitamina B1, B2, C i D, dijetalnih vlakana, minerale kalijuma, gvozđe, cink i kalcijum. Vrganj jača imunitet, reguliše kardiovaskularni sistem i sprečava osteoporozu.
Proizvod je namenjen za ljudsku ishranu. Mogu konzumirati svi uzrasti. Namaz sa vrganjima je ukusan, jednostavan i zdrav obrok koji možete konzumirati bilo koji dan u nedelji, kao hranljivu užinu, namaz, prilog uz jelo ili preliv za salatu.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 988KJ/234kcal |
Masti: | 17g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 0.9g |
Ugljeni hidrati: | 12g |
od kojih šećeri: | 0g |
Proteini: | 7g |
Vlakna: | |
So: | 1.6g |
Recenzije
Još nema komentara.