8 na zalihama
Tapioka ne utiče na boju, miris i ukus jela, pa se može koristiti za slatka i slana jela i nalazi primenu u povećavanju gustine umaka, supa, preliva i fillova, kao i u pudinzima. Ima snažnu sposobnost zgušnjavanja, čak i na nižim temperaturama, tako da je odlična opcija za zgušnjavanje ,u zadnji čas’. U kombinaciji sa drugim brašnima bez glutena, posebno pirinčanim, bademovim i kokosovim daje najbolje rezultate i hrskavu koricu pecivima.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 1498KJ/358kcal |
Masti: | 0.2g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 0.01g |
Ugljeni hidrati: | 88.69g |
od kojih šećeri: | 3.35g |
Proteini: | 0.19g |
Vlakna: | 0.9g |
So: | 0g |
Recenzije
Još nema komentara.