<p>Mača je varijanta zelenog čaja znatno bogatija hranljivim sastojcimaod običnog zelenog čaja u listovima. Daje prirodnu energiju i može se smatrati zdravijom zamenom za kafu. Mača je iz Kine stigla u Japan u 12 veku,gde je do danas ostala kao deo tradicije čajne ceremonije .Dobija se finim mlevenjem listovazelenog čaja koji se pažljivo odabira i tretira kako bi se očuvao jedinstveni ukus i nutritivni sastav čaja . Mača sadrži više kofeina od običnog čaja,a nešto manje nego kafa .Jako je bogat antioksidantima . Mača se rastvara u nekoj tečnosti ,mleku ili toploj vodi. Tradicionalno se za rastvaranje koristi četkica od bambusa ,kojom se prah meša i pretvata u penu ,može da se dodaje u smutije ,šejkove,musli,ovsenu ili čija kašu .</p>
<p>Nacin upotrebe :Preporučeni dnevni unos je 2-5g (jedna kafena kašičica). Čaj se priprema tako što se prah prelije vrućom, ali ne ključalom vodom i promeša (najbolje je koristiti metlicu za mešanje). Dodavanjem malo biljnog mleka, preporučujemo pirinčano ili bademovo mleko, dobićete popularni matcha latte napitak. Osim kao čaj, Mača zeleni čaj u prahu se može koristiti i kao dodatak jelima, kolačima i kao super delotvorna maska za lice protiv starenja kože</p>
Recenzije
Još nema komentara.