10 na zalihama
Ovas je slatkog i sasvim blagogorkog ukusa. 1 šolju ovsenih pahuljica kuvati od 30 minuta do 2 sata sa 5-6 šolja vode.
Ovsene pahuljice možete jesti i kuvane i sirove. Ne postoji ispravan i dobar ili loš i neispravan način već samo ono što je dobro za Vas, baš ovom trenutku. Na primer, u toku zime mogli biste da jedete dugo, lagano kuvane ovsene pahuljice jer je to namirnica koja ,,greje“ organizam.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 1530kj/370kcal |
Masti: | 6,9g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 1,2g |
Ugljeni hidrati: | 59g |
od kojih šećeri: | 1,3g |
Proteini: | 2g |
Vlakna: | 10g |
So: | 0g |