22 na zalihama
Pistaći veoma hranjivi i bogati kalijumom, kalcijumom, fosforom, magnezijumom, a i vitaminima A, C i E kao i folatima. Vrlo su efikasni u regulaciji nivoa holesterola, a uz rame sa bademom, orahom lešnikom i pistaći su dobri u zaštiti od kardiovaskularnih bolesti. Prema mišljenju brojnih stručnjaka jedna šaka pistaća dnevno predstavlja dobru zaštitu od istih.
Kao zdrava grickalica, zrna se koriste još kao začin za mesne proizvode,kobasice, ili za aromatizaciju čokolada,poslastica,pekarskih proizvoda i sladoleda.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 2586KJ/623kcal |
Masti: | 50.0g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 6.6g |
Ugljeni hidrati: | 19.6g |
od kojih šećeri: | 4.2g |
Proteini: | 23.7g |
Vlakna: | |
So: | 1.3g |
Recenzije
Još nema komentara.