6 na zalihama
U bundevinom brašnu se zadržavaju svi hranljivi sastojci semena golice, osim onih rastvorljivih u uljima. Prepuno je cinka koji pomaže ljudskom organizmu u očuvanju imuniteta. Poseduje visok sadržaj proteina i prehrambenih vlakana. Prirodne je, intenzivno zelene boje, specifičnog sastava i visoke nutritivne vrednosti. Nutricionisti preporučuju redovno korišćenje ovog brašna radi povećanja udela proteina u ishrani, kao i zarad očuvanja pravilne funkcije prostate.
Brašno od semena tikve golice, specifične zelene boje, veoma je bogato cinkom koji doprinosi očuvanju imuniteta. Nutricionisti posebno preporučuju redovno korišćenje ovog brašna u ishrani radi poboljšanja pravilne funkcije prostate.
Ima odličan ukus i može se dodavati svim drugim vrstama brašna kod pripreme hleba i najrazličitijih vrsta peciva, kako zbog povećanja proteinskog, a smanjenja ugljenohidratnog udela u proizvodima, tako i zbog izuzetno dekorativne zelene boje. Takođe se može dodavati u čorbe i druga kuvana jela ili u salate.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 1500KJ/358kcal |
Masti: | 8.6g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 1.6g |
Ugljeni hidrati: | 7g |
od kojih šećeri: | 2.9g |
Proteini: | 55.6g |
Vlakna: | 15.4g |
So: | 0.01g/0% |
Recenzije
Još nema komentara.