16 na zalihama
Kuzu je biljka iz porodice mahunarki koja raste divlje u planinama i poljima Japana. Beli skrob dobijen iz korena kuzua u Japanu se od davnina ceni kao hrana, ali i lek. Upotrebljava se za zgušnjavanje variva, umaka, preliva kao i za pripravljanje toplog napitka. Kuzu je učinkovit za jačanje organizma kod prehlada, neuralgija i reume jer ublažava upalu i snižava temperaturu. Kuzu sadrži veliku količinu izoflavona koji opuštaju mišiće i krvne žile, a posebno je učinkovit za regulaciju probave te podržava pravilan rad želuca i creva.
Upotrebljava se za zgušnjavanje variva, umaka, preliva kao i za pripravljanje toplog napitka. Kuzu je učinkovit za jačanje organizma kod prehlada, neuralgija i reume jer ublažava upalu i snižava temperaturu. Kuzu napitak treba konzumirati ujutro, na prazan stomak
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 1435KJ/343kcal |
Masti: | 0.1g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 0g |
Ugljeni hidrati: | 85.4g |
od kojih šećeri: | 0g |
Proteini: | 0.1g |
Vlakna: | |
So: | 0g |
Recenzije
Još nema komentara.