Originalni proteinski večernji hleb sada je sastavni deo pekarske ponude. Sa vrhunskih 26,5% proteina i neverovatnih 4,9% ugljenih hidrata često je predmet bezuspešnih kopija. To je jedna od najukusnijih i najboljih prehrambenih namirnica koja se može naći u savremenim nutritivnim konceptima ishrane sa smanjenim sadržajem ugljenih hidrata. To je bila i ostala prava mala senzacija!Proteinski hleb se narocito preporučuje za ljude sa dijabetesom. Jedan od primarnih ciljeva svakog ko pati od dijabetesa je da stekne kontrolu i reguliše količinu šećera u krvi. Najbolji način da se to postigne je ograničavanje unosa ugljenih hidrata. Ugljeni hidrati su glavni izvor energije tela i kada se razlože u telu – povećavaju nivo glukoze u krvi, koja se zatim razbija insulinom. Za ljude koji boluju od dijabetesa ovo postaje problematično jer telo ne može proizvesti dovoljno insulina da bi se razbila glukoza.Regulisanje nivoa šećera u krvi može se postići korišćenjem hleba kao što je proteinski hleb koji je nizak u ugljenim hidratima a ima visoki sadržaj proteina. Uzimanje belančevinskog hleba znači da je manje verovatno da doživite visoke i niske vrednosti šećera koje biste normalno dobili uz regularni hleb.