Nori alge se sastoje iz 1/3 proteina, 1/3 jestivih vlakana. Sadrže dosta joda, vitamina A,B, C, kalcijuma i gvozđa. Popularne japanske nori alge spadaju u crvene alge porfira. Dobijaju se sušenjem, a proces liči na proizvodnju papira. Prilikom prženja ili pečenja dobijaju još jači slani ukus. Smatraju se veoma zdravom i niskokaloričnom namirnicom. Zbog visokog sadržaja joda, pomažu normalnoj proizvodnji hormona štitne žlezde. Sadrže omega 3 masne kiseline i vlakna koji mogu doprineti smanjenju holesterola i poboljšati cirkulaciju. Nori
alge podstiču crevnu floru i olakšavaju varenje. Pomažu u zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i jačanju imuniteta.
Ove alge se mogu koristiti za pripremanje sušija, ali se mogu i iscepkati i na delove i dodavati jelima, salatama i supama. Dodaju se u ramen ili miso supe.