3 na zalihama
Tamari japanske MUSO kompanije je autentičan Tamari soja sos. Tamari je tradicionalni japanski makrobiotički soja sos koji ne sadrži šećer ni hemijske dodatke. Moćnog je i dubokog mirisa i ukusa i dobija se direktno iz sojinog zrna tokom prirodnog procesa fermentacije miso paste. Ako vodimo računa o tome šta unosimo u sebe dobro je znati da mnogi komercijalni soja sosevi nisu proizvedeni po pravom japanskom receptu, već se dobijaju na veštački način, bez fermentacije i uz dodatak šećera.Bogat je proteinima, mineralima i B vitaminima. Tamari sadrži enzime, proteine, gvoždje, kalcijum i natrijum.Lekovita svojstva: enzimi koji deluju u procesu fermentacije omogućavaju sistemu za varenje da lakše razloži skrob, proteine, mlečne šećere i da što bolje apsorbuje hranu. Popravlja krvnu sliku i utiče na opšte poboljšanje stanja organizma. Za razliku od Shoyu-a, ne sadrži gluten pa ga mogu koristiti i osobe koje pate od bolesti celijakija – alergije na gluten i pšenično brašno.
Tamari se upotrebljava kao stoni začin i tokom kuvanja za supe, variva, umake, grilovano povrće, povrće na pari i salate. Uz nekoliko kapi tamarija ukus hrane postaje izuzetno bogat. Posebno se preporučuje onima koji se hrane veganski i vegetarijanski jer doprinosi punoći ukusa i hranjivosti obroka. Nezamenjiv je u pripremi prženog sejtana, tofua, vege burgera, pečenih badema, golice i sl.
Nutritivne vrednosti (na 100g) | |
---|---|
Energetska vrednost (na 100g): | 315KJ |
Masti: | 0.2g |
od kojih zasićene masne kiseline: | |
Ugljeni hidrati: | 83g |
od kojih šećeri: | |
Proteini: | 9.8g |
Vlakna: | 0g |
So: | 14.73g |
Recenzije
Još nema komentara.