Reiši (Reishi) je japanski naziv za gljivu gandorema lucidum, koja ima bogatu istorijsku upotrebu u azijskoj tradicionalnoj medicini. U Kini, gde se koristi preko 4000 godina, zovu je Ling Ći (Ling Zhi u prevodu znači „Božanstvena gljiva dugovečnosti“). U Srbiji je ipak najpoznatija po svom japanskom imenu Reiši.
Verovalo se da korišćenje njenog tonika produžava život, usporava starenje i podiže životnu energiju koja duhovno, emotivno, mentalno i fizičko zdravlje održava u balansu. U Kini i Japanu, kao simbol srećnog i dugovečnog života ona je naslikana na puno crteža, ćilima, kao i na kineskom porcelanu. Od nje su se pripremali čajevi, tinkture i različiti lekoviti preparati.
Ova neobična gljiva, darovana od prirode sa mnogobrojnim lekovitim svojstvima, danas se gaji isključivo u lekovite svrhe. Raste na mrtvim i umirućim stablima hrasta, bresta, javora i šljive, nekada priljubljena uz panjeve ili vezana za korene drveća, zbog čega je u narodu poznata i kao hrastova sjajnica. U modernom kulinarstvu najčešće se upotrebljava reishi u prahu.
Preporučuje se uzimanje pola kašičice praha reishi gljive 1-2 puta dnevno, razmućeno u toploj vodi uz limunov sok ili neki drugi izvor C vitamina. Ukoliko je napitak previše gorak, može se zasladiti medom. Nikako ne dodavati rafinisani šećer.